Levering

Leveringsinformatie bij Nordicwoods

- Nordicwoods levert alle bestellingen boven de 140 EUR gratis op alle adressen die via de weg te bereiken zijn

- Bestel je vóór 12.00 uur op werkdagen, dan wordt je bestelling binnen 1-2 werkdagen bij jou thuis geleverd

- Bezorgdag naar keuze

- Volg je bestelling - Track & Trace

- Extra kosten voor levering op je terrein. Hieronder vind je de vereisten met betrekking tot de ondergrond

Belangrijke informatie over de levering


We accepteren de volgende betaalmethodes als je iets koopt bij Nordicwoods:

Je bestelling wordt op werkdagen tussen 08.00 en 16.00 uur geleverd. De dag voor de levering ontvang je een e-mail met een Track&Trace-link, zodat je zelf kunt controleren wanneer je bestelling komt

Je bestelling wordt geleverd door onze logistieke partner, die onze producten aflevert in heel Nederland.     

Pallets: Pallets worden met een vrachtwagen geleverd. De pallet wordt eerst uitgeladen op een geschikte plaats bij het afleveradres en vervolgens met een palletwagen naar de gewenste locatie gebracht. Als je niet aanwezig bent tijdens de levering en je geen locatie in het opmerkingenveld hebt aangegeven, dan zet de chauffeur je bestelling op de meest geschikte plaats of bij je op de stoep. 

Als je levering op je terrein hebt bijbesteld, dan hanteren we wel de voorwaarde dat onze chauffeur de pallet kan vervoeren over een vaste ondergrond (minimaal 120 cm breed), zoals tegels, asfalt, cement en dergelijke. Het is helaas niet mogelijk om over een stoeprand, op granietsnippers, grind en dergelijke te rijden.

Als dit wel het geval is, dan kan de pallet niet op de gewenste locatie worden gezet. De chauffeur zal dan bepalen waar de pallet het beste kan worden neergezet, zodat het overige verkeer niet wordt gehinderd.   

Pakketten: Losse artikelen, zoals accessoires, aanmaakhoutjes of doosjes brandhout worden  binnen 1-2 werkdagen direct aan huis afgeleverd per koerier. De chauffeur overhandigt de producten persoonlijk aan je als je er bent. Ben je er niet dan bepaalt de chauffeur waar en hoe het pakket wordt afgeleverd.

Nordicwoods levert alle bestellingen boven de 140 EUR gratis op alle adressen die in Nederland via de weg te bereiken zijn. Je kunt zelf een leveringswijze kiezen bij je bestelling: 

- Bezorging tot aan de stoeprand, gratis. 

- Levering op je terrein, 6 EUR.

- Bij bezorging op de Waddeneilanden, Zeeuws Vlaanderen en België worden eventueele meerkosten automatisch verrekend tijdens de checkout. 

Een pallet kan alleen in de breedte worden vervoerd. De pallet is 1,20 m breed en je hebt nog 10 cm extra bewegingsruimte nodig. Om de pallet veilig door je toegangsdeur te vervoeren, moet deze minimaal 1,30 m breed zijn. 

Aan de bovenzijde is een marge van ca. 20 cm nodig. Let op: ook al heb je aan alle voorwaarden voldaan, wij kunnen niet garanderen dat de pallet via de gewenste toegangsdeur kan worden geleverd. De chauffeur bepaalt of er gevaar bestaat voor schade aan het terrein, het materiaal of er een risico is van lichamelijk letsel.

De chauffeur plaatst je bestelling naar eigen goeddunken op de meest geschikt plaats, zodat er zo min mogelijk hinder ontstaat.

Je kunt je levermoment wijzigen tot 14.30 uur op de dag vóór de geplande leverdatum. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice

Belangrijke informatie over de levering


Als je terrein beschikt over een berijdbare ondergrond, zoals tegels, asfalt of cement (met een minimale breedte van 120 cm), dan kan onze chauffeur de bestelling naar de gewenste locatie brengen.

De gewenste locatie moet in het opmerkingenveld worden beschreven en tijdens het bestellen moet "levering op terrein" extra worden bijbesteld. Het is niet mogelijk om over een stoeprand, granietsnippers, grind en dergelijke heen te rijden. Als de chauffeur over grind, gras, hellingen, trottoirs of onverharde paden moet rijden, dan is levering op het terrein niet mogelijk.

Bovendien is het niet mogelijk om over hellingen te rijden, zoals heuvels en steile wegen. De chauffeur heeft te allen tijde het recht om te bepalen of hij ergens iets wel of niet wil afleveren.

Nee, je hoeft niet aanwezig te zijn tijdens de levering. Tijdens het bestelproces kun je in het opmerkingenveld aangeven waar we je bestelling kunnen neerzetten als je er niet bent. Als deze locatie niet toegankelijk is, heeft de chauffeur het recht om je bestelling op de best mogelijke plaats af te leveren.

De chauffeur registreert de aflevering en doet een afschrift hiervan in je brievenbus.

Nee, we leveren helaas niet in het weekend

Ja, dat kan. Je kunt de gewenste leverdatum in het opmerkingenveld aangeven als je je bestelling plaatst. Zou je een afleverperiode van 48 uur willen aangeven? Onze vervoerder stelt dit op prijs. Denk hierbij bijvoorbeeld aan maandag 22-11 of dinsdag 23-11.

Wij behouden ons het recht voor om betaling te innen vóór levering bij voorbestellingen.

Nee, omdat de focus op het online leveren van producten ligt, hebben we onze afhaalservice stopgezet.

Ja, om ervoor te zorgen dat de vrachtwagen het adres kan bereiken, zijn er specifieke vereisten. De weg naar de afleverlocatie moet berijdbaar zijn, hetzij in de vorm van asfalt, hetzij in de vorm van bestrating, en er moet sprake zijn van een vrije hoogte van 4,5 meter en een vrije breedte van 3,5 meter, helemaal tot aan het afleverpunt.

Er mogen geen overhangende takken zijn.  Indien het niet mogelijk is het adres te bereiken, wordt de bestelling zo dicht mogelijk bij het adres afgeleverd. Als het niet mogelijk is om de pallet op de gewenste locatie af te leveren, zet de chauffeur de pallet naar eigen goeddunken op de meeste geschikte locatie, zodat er zo min mogelijk hinder wordt veroorzaakt

Het is belangrijk dat u bij aankomst de pallet met brandhout controleert. Als je de pallet geheel of gedeeltelijk leegt, hebben we niet meer de mogelijkheid om de pallet om te ruilen.

Als er, tegen de verwachting in, iets is waarover u niet tevreden bent met uw levering, stuur dan zo snel mogelijk gedetailleerde fotodocumentatie naar info@nordicwoods.nl