Muhlegårdens bos in de buurt van de Deense plaats Toelloese

Muhlegårdens bos in de buurt van de Deense plaats Toelloese
5,24 hectare volksbos met ca. 21.000 bomen in Toelloese, Denemarken

Muhlegårdens bos in de buurt van de Deense plaats Tølløse (teu-leu-se) is geplant door Nordicwoods in samenwerking met Growing Trees. Het bos wordt openbaar toegankelijk en is ingericht met het oog op zowel de CO2-opname als het bevorderen van de biodiversiteit in het gebied.

Het bos krijgt de status van een beschermd bosgebied en een volksbos. Dit laatste is een Deense term. Volksbos houdt in dat het geen eigendom is van de overheid in Denemarken. Dit betekent dat het voor het publiek toegankelijk is en dat de bosgebieden in de toekomst nergens anders voor mogen worden gebruikt. In het gebied is er daarna een soort van “bos verplichting”

Bovendien moeten eventuele gekapte bomen worden verzekerd door herbeplanting en dient de boseigenaar ervoor te zorgen dat het bos wordt onderhouden zodat het zo gezond en zo snel mogelijk groeit.

De beplanting in het gebied absorbeert ongeveer 1289 ton CO2 per hectare per 100 jaar volgens berekeningen van de Universiteit van Kopenhagen. 5,24 hectare komt overeen met Rotterdam Ahoy of ongeveer 10 voetbalvelden.

Naast het bos vindt je 2000 m² aan nieuw aangelegd meer. Het meer is aangelegd met het oog op het vergroten van de biodiversiteit in het gebied en zal bijdragen aan een nog betere leefomgeving voor wilde dieren in het bos.

Veel van de bedreigde diersoorten in Europa hebben geen loofbos als leefgebied, en het bos bestaat voornamelijk uit loofsoorten. Om de biodiversiteit in het gebied te bevorderen, bestaan ​​de nieuwe bossen daarom vooral uit soorten als eiken, beuken en linden.

Het gebied heeft een waterput, dus de bomen helpen ook om het grondwater te zuiveren, waar meer dan 2000 mensen in het gebied van profiteren. Bomen zijn zeer effectief in het filteren van grondwater, waardoor de locatie nog ideaaler is.

De aanplanting zal plaatsvinden in het voorjaar van 2022.

Het officiële certificaat van het bosgebied

Tølløse Bos Tølløse Bos 2

Nordicwoods Trees logo