Plant een bos met ons

Waarom zou jij samen met ons een bos planten?

We wisten dat we aan duurzaamheid wilden werken, maar waren ook vastbesloten om het zo concreet, transparant en eenvoudig mogelijk te maken. Het hele idee van Nordicwoods Trees is dan ook dat we alles bieden waar je geen overschot voor hebt; projectcoördinatie, opvolging van de projecten en het voorbereiden van materiaal voor marketing.

Als klein bedrijf kan het erg arbeidsintensief zijn om concrete duurzaamheidsprojecten te maken die je tot aan de deur kunt volgen. Dat hebben we zelf ervaren. Na lang getouwtrek tussen verschillende organisaties realiseerden we ons als klein bedrijf dat de markt onhandelbaar was en dat de projecten meer vergaderingen dan resultaten opleverden.

We werken zo concreet en transparant mogelijk. Onder onze bossen zie je onze certificaten van de bossen. Onze partners kopen een heel bos, of een bepaald gebied, en krijgen alleen een certificaat voor hun deel. Er is dus geen dubbeltelling.

Op deze pagina tonen we de totale CO2-opname van alle projecten en zijn er ook grafieken te zien welke de CO2-opname van de individuele bossen laten zien.

We zijn erg gericht op het zo transparant en toegankelijk mogelijk maken van de projecten en hebben ervoor gekozen om grafieken van de CO2-opname voor het individuele deel van het bos op te stellen. Het gebied wordt weergegeven op een satellietfoto, dus er is geen twijfel over waar het zich bevindt.

Alle bossen hebben gemeen dat we alleen in Denemarken planten. We planten in samenwerking met Growing Trees Network en Naturplant, zij hebben hier al jaren ervaring mee. Zij zijn experts in aanplanting, selectie van houtsoorten voor verschillende bodems, berekening van CO2-opname, onderhoud en het contact met de relevante autoriteiten.

Onze CO2-berekening is gebaseerd op berekeningen van de Universiteit van Kopenhagen, en ze zijn opgesteld als een gemiddelde dat helemaal wordt verdeeld over elke individuele hectare. Dit betekent dat jij precies kunt zien wat een bepaalde hectare inhoudt berekend op basis van de specifieke houtsoort en de specifieke bodem.

Mochten onze bossen door brand of iets dergelijks worden vernield, dan zijn ze verzekerd en worden ze zo snel mogelijk opnieuw aangeplant.

Als jouw bedrijf een specifiek project mist dat ons allemaal groener maakt, schrijf ons dan vandaag nog via trees@nordicwoods.nl!