Gids voor briketten

Houtbriketten - een goedkoop alternatief

Houtbriketten hebben goede verwarmingseigenschappen, omdat ze van nature een laag vochtgehalte hebben en een hoge geconcentreerde energie-inhoud. Daarnaast hebben ze een handig formaat, zodat ze gemakkelijk te hanteren zijn als je ze in een kachel of open haard gebruikt.

Bewaren van houtbriketten

De briketten zijn makkelijk stapelbaar en nemen minder ruimte in. Vergeet echter niet dat je ze overdekt en droog moet bewaren, zodat ze hun goede eigenschappen behouden.

Een goed alternatief voor brandhout

Briketten worden door veel mensen gebruikt als alternatief voor brandhout. Sommige mensen gebruiken alleen nog maar briketten. Anderen gebruiken ze als aanvulling op brandhout in hun houtkachel en open haard. Vooral als het koud is worden briketten veel gebruikt als aanvulling op brandhout.
Stoken met briketten is zeer efficiënt, maar sommige mensen vinden dat het niet helemaal dezelfde charme en gezelligheid heeft als stoken met regulier brandhout. Dat is natuurlijk een kwestie van smaak.
Het grootste voordeel van briketten is echter dat ze een goedkoop alternatief zijn voor hout, vooral als het gaat om de verbrandingswarmte. Daarom worden ze veel gebruikt als het koud is.